"Cuando en España un entrenador responde en italiano, en holandés o en lo que sea, no hay ningún problema. Pero si contesta en catalán, entonces eso es inadmisible. Cualquier cosa que huela a catalán les activa el odio, la xenofobia. No se trata de una simple anécdota más, sino de que no hay forma de vivir fuera de esta perpetua sangría moral que, de anecdótica, no tiene nada. Nos expolian, consiguen que nuestras finanzas estén en déficit cuando estarían con un superávit boyante si tuviésemos la financiación que graciosamente dan a otros, y encima nos llaman usureros para, acto seguido, meársenos en la boca, como dice el gran Mohamed Jordi. Y después los diarios van por ahí haciendo encuestas a ver por qué gente que nunca en su vida se había planteado la independencia se la plantea ahora, y en serio. Confiemos en que la oleada de hartazgo que está sacudiendo a los países árabes se propague a la ribera norte del Mediterráneo y aquí la lidere Mohamed Jordi (porque si la tienen que liderar los dirigentes independentistas con poltrona, estamos apañados)." (Quim Monzó, la Vanguardia)
dimarts, 15 de febrer del 2011
Espoli amb insult
"Alemanya té un Tribunal Constitucional que prohibeix que cap ni un dels länder més rics pugui transferir més del 4% de la seva recaptació als més necessitats i que cap d'aquests pugui seguir cobrant si, gràcies a la transfusió, avança per sobre de la renda familiar disponible del territori que fa les donacions. Senyora ministra, faci el fotut favor de deixar d'insultar-nos, a més de buidar-nos les butxaques i d'anar a pasturar, que ja en tenim els recipients plens." (Francesc Sanuy, Avui)
Tot fent memòria
"Qui va trencar aquest consens que s’havia fet per distingir Catalunya i el País Basc dels altres? Doncs el PSOE i els andalusos. Facin memòria i no es deixin ara entabanar. Ells van voler que l’estatut andalús no fos menys que els altres. Van reclamar les arrels nacionals d’Andalusia. I així ho van fotre tot en l’aire. Uns es van alegrar perquè d’aquesta manera diluïen les aspiracions catalanes confonent-les amb les de tota Espanya. Els catalans, practicant el bonisme estúpid que ens caracteritza des que el progressisme domina el pensament del país, ho vam acceptar." (Xavier Roig, Nació Digital)
dimarts, 8 de febrer del 2011
Necessitem una FAES
"Amb una majoria social suficient i la victòria en un referèndum per la independència potser no n'hi haurà prou. Caldrà que sigui acceptada pels poders polític i econòmic d'arreu del món, vist com un procés natural, ordenat i civilitzat que ha arribat al final esperat per vies pacífiques i legals. Per això, cal que també es treballi la feina que queda per sota de la línia de visibilitat. Necessitem passar a l'acció de forma organitzada per estendre les tesis independentistes més enllà i aconseguir que siguin vistes com una solució viable, racional i no desestabilitzadora." (Xavier Fähndrich, el Singular Digital)
Projectes nacionals
"Seguim actuant com autèntics provincians, sense veure que l’únic camí de sortida és definir, com mig ho vàrem fer a finals dels anys setanta, un projecte nacional propi. I aquesta vegada, si ho acabem fent, que sigui sense la ingenuïtat amb la que vàrem encarar i passar la transició, sense esperar –ni rebutjar- cap col·laboració des d’Espanya i sense creure que nosaltres sí que en sabem i ells encara n’han d’aprendre." (Pere Pugès i Dorca, Tribuna)
dijous, 3 de febrer del 2011
Declaració de l'Institut d'Estudis Catalans sobre els drets del poble català
"Ens adrecem, doncs, en primer terme i sobretot, al nostre poble, perquè sàpiga amb tota certesa que l'assisteixen els principis universals de justícia i no dubti a reclamar els seus drets d'autodeterminació i autogovern amb tota l'energia i la constància que calgui dins el marc cívic de la democràcia. Ens adrecem als nostres representants polítics i a les nostres institucions d'autogovern, perquè assumeixin i mantinguin aquests drets i maldin per la consecució d'un estatus igualitari, dins o fora del marc estatal actual i en el context de la comunitat internacional." (Institut d'Estudis Catalans, Iec.cat)
Subscriure's a:
Missatges (Atom)