"La lluita de l'Estat espanyol, de la senyora Alícia Sánchez Camacho i de tota la tropa d'opositors a la immersió, no fa altra cosa que voler preservar no pas el castellà, que té una salut de ferro, sinó l'herència genocida del franquisme." (Carles Ribera, el Punt Avui)
divendres, 23 de setembre del 2011
dimecres, 21 de setembre del 2011
Països Catalans, sí o sí
"El que resulta més preocupant és que els Països Catalans siguin qüestionats des del propi independentisme. Un discurs que, per activa o per passiva, es desprèn sovint d'aquest sobiranisme de nova fornada que tanta quota de pantalla ha acumulat darrerament. Reivindicar un estat acceptant els límits imposats per la Constitució espanyola de 1978 suposa excloure del projecte de construcció nacional gairebé la meitat dels catalans." (Roger Palà, Nació Digital)
dilluns, 19 de setembre del 2011
Els últims de Gavà
"Dalt de l'escenari Carme Chacón ha insistit en posicionar-se en un terreny imaginari entre l'espanyolisme (del qual, curiosament, ella s'exclou) i l'independentisme. Tot plegat amb proposta zero, més enllà del "si tu no hi vas, jo em quedo sense feina", intentant no mirar de cua d'ull Montilla i Hereu." (Salvador Cot, Nació Digital)
divendres, 16 de setembre del 2011
El proper atac: TV3
"El quart i proper atac serà la conseqüència dels anteriors: per a complir el que decideixi el Govern espanyol , el Govern català hauria de reduir altres despeses. No tardarem gaire en escoltar veus espanyoles propagant dins i fora de Catalunya que la manera de reduir despesa és privatitzant TV3."(Carme-Laura Gil, Coc ràpid)
dijous, 15 de setembre del 2011
El Fossar, vist des de Madrid
"Els anys vuitanta, el Fossar de les Moreres era una concentració de joves agitats que muntaven un escenari d'estètica basco-irlandesa abans d'enfrontar-se amb la policia. Ara és un lloc de passejada per a famílies joves, amb cotxets de nen, que compren marxandatge sobiranista. La diferència és brutal i la significació, enorme." (Salvador Cot, Nació Digital)
dimecres, 14 de setembre del 2011
Per als valencians el preu de l'anticatalanisme és la misèria
"Malgrat haver-nos dedicat durant dècades a l'anticatalanisme i a fer el joc a Madrid, o precisament per això, els valencians som llançats ara a la misèria i a la marginalitat." (Vicent Partal, Vilaweb)
dilluns, 12 de setembre del 2011
Tres segles de por que s'acaben
"Fa només deu o quinze anys una sentència d'aquest tipus hauria generat una reacció gairebé desesperada, amb crides de tot tipus a la mobilització ciutadana. Ara no. Simplement, ningú no es creu que aquests quatre magistrats se surtin amb la seva. El canvi de mentalitat és absolut." (Salvador Cot, Nació Digital)
diumenge, 11 de setembre del 2011
Badalona no és negociable
"Són 300 anys amb, com a molt, quatre dècades de democràcia. I ni tan sols durant aquests periodes ha estat possible que Catalunya fos respectada com a subjecte polític". (Salvador Cot, Nació Digital)
dissabte, 10 de setembre del 2011
No és la llengua
"El gran parany, doncs, consisteix a pensar que tot plegat és un assumpte relacionat amb fredes interlocutòries, recursos asèptics i contenciosos rutinaris. Tot el contrari: aquí hi ha només brega política." (Ferran Sáez Mateu, el Punt Avui)
divendres, 9 de setembre del 2011
De conflictes socials i lingüístics
"La nostra obsessió per negar el conflicte lingüístic a Catalunya no fa altra cosa que emmascarar el procés continuat de substitució lingüística que arracona el català i encimbella l’espanyol." (Salvador Cardús, Nació Digital)
dijous, 8 de setembre del 2011
Els 125.953 alumnes valencians o tres famílies del Principat
"Aquest curs 125.953 alumnes valencians han vist denegada la seua demanda de ser educats en català." (Vicent Partal, Vilaweb)
Subscriure's a:
Missatges (Atom)